El tretzè festival de Cervià de Ter recordarà el mestre Pau Casals

Se celebrarà del 22 al 24 de setembre a l'església de Santa Maria, amb «El cant dels ocells» com a fil conductor

La Capella Polifònica de Girona.

La Capella Polifònica de Girona. / DDG

Alba Carmona

Alba Carmona

La tretzena edició del festival de Cervià de Ter recordarà Pau Casals. El festival impulsat per Ibercamera i l’Associació d’Amics de Cervià Antic a l’església de Santa Maria mira enguany cap a la música més popular i tindrà com a fil conductor tres versions d’El cant dels ocells. 

Per commemorar el mig segle de la mort de Pau Casals, l’organització vol «fer reviure» a Santa Maria l’esperit dels concerts que el mestre oferia a l’abadia romànica de Sant Miquel de Cuixà.  Acabada la Guerra Civil, Casals es va exiliar a Prada i va iniciar un silenci musical voluntari per denunciar la repressió franquista que només va interrompre al festival que cada any s’organitzava a Sant Miquel de Cuixà. Amb aquell referent, el festival de Cervià acollirà tres concerts entre el 22 i 24 de setembre. 

La violoncelista Mariona Camats i el pianista Eudald Buch obriran el festival, el 22, amb un programa inspirat en el repertori del viol·loncelista, amb peces del mateix Casals, Bach, Brahms o Garreta. 

L’endemà serà el torn del contrabaixista de jazzz Horacio Fumero i del guitarrista Pedro Javier González, que compartiran una vetllada dedicada al jazz, els estàndards, la música popular argentina i les improvisacions. 

Tancarà el festival Dones a veus de la Capella Polifònica de Girona. El plat fort del programa seran les versions corals d’una selecció de cançons actuals protagonitzades, interpretades o compostes per dones catalanes els últims anys, arranjades per a coral per Martí Ferrer, director de la Polifònica, en diàleg amb clàssics de la Nova Cançó.