Ibercamera programa més simfòniques que mai per a la pròxima temporada

El dissetè cicle de música clàssica inclourà els debuts a Girona de l’Orquestra Simfònica SWR Stuttgart, la Nacional de Lió i la Nacional de França 

També s’estrenaran a l’Auditori la guitarrista Ana Vidovic i la soprano Anna Lucia Richter

Prat, durant la celebració del quinzè aniversari d'Ibercamera a Girona, el febrer del 2022.

Prat, durant la celebració del quinzè aniversari d'Ibercamera a Girona, el febrer del 2022. / MARC MARTI FONT

Alba Carmona

Alba Carmona

El debut a l’Auditori de Girona de l’Orquestra Nacional de Lió, acompanyada pel prestigiós violinista Pinchas Zukerman, obrirà la temporada d’Ibercamera amb més orquestres simfòniques de la seva història. El cicle de música clàssica oferirà nou concerts entre els mesos de novembre i maig, amb una aposta destacada pel format simfònic, amb orquestres com la Simfònica de Düsseldorf o la prestigiosa Simfònica SWR Stuttgart, que s’estrenarà a l’Auditori dirigida per Andrés Orozco-Estrada, un dels directors més reconeguts a escala internacional. Com és habitual, però, Ibercamera també comptarà amb alguns dels grans noms de la clàssica, com el mateix Zukerman, la guitarrista Ana Vidovic o Alexandre Kantorow, la nova sensació internacional del pianisme.

Amb el lema «Més simfònica que mai», la dissetena temporada d’Ibercamera Girona oferirà un concert més que l’any passat, amb cinc formacions simfòniques com a element més rellevant. «Fa quatre anys era inimaginable portar una proposta així, però és la nostra manera d’expressar l’agraïment a l’afició musical gironina, amb qui hem fet camí junts per situar Girona al circuit simfònic internacional», assegura el director d’Ibercamera, Josep Maria Prat.

La temporada arrencarà el 19 de novembre, amb l’estrena de l’Orquestra Nacional de Lió davant del públic gironí. Estarà dirigida pel seu mestre titular, Nikolaj Szeps-Znaider, i acompanyada per Zukerman, que interpretarà per primera vegada a Girona el Concert per a violí d’Elgar.

El 21 de gener serà el torn de la Filharmònica Nacional d’Hongria, que tornarà a la ciutat sota la batuta de Jordi Francés per oferir el Concierto de Aranjuez amb la guitarrista Ana Vidovic.

El 12 de febrer hi ha programada la Consagració de la primavera d’Stravinsky i la Pastoral de Beethoven amb el reconegut director Andrés Orozco-Estrada conduint l’Orquestra Simfònica SWR Stuttgart.

La cinquena de Mahler sonarà el 17 de març a l’Auditori de Girona de la mà de l’Orquestra Simfònica de Düsselforf encapçalada per Ádám Fischer, mentre que la soprano Anna Lucia Richter interpretarà el 14 d’abril els lideder de Mahler i Brams amb l’acompanyament musical del quartet Schumann.

El 25 de maig, doble debut a Ibercamera Girona: el pianista Alexandre Kantorow s’estrenarà amb l’Orquestra Nacional de França dirigida per Cristian Macelaru, tot un «esdeveniment», assegura Prat, perquè la formació està en un nivell «excel·lent».

Pel que fa al cicle de cambra, després de dedicar-lo íntegrament a la pianista Varvara la temporada passada, enguany hi ha programats el pianista Ignasi Cambra (28 de gener); líder del Cosmos Quartet, Helena Satué, amb un programa per a violí sol (21 d’abril) i el Quartet Gerhard (12 de maig).

Més de 650 abonats

Actualment, Ibercamera té a Girona 676 abonats, una part dels quals són públic francès, que aquesta temporada tindrà una picada d’ullet amb la presència, per primera vegada, de dues formacions gal·les.

Des de l’any 2008, Ibercamera ha programat a Girona 130 concerts, amb uns 6.500 músics a l’escenari i prop de 63.200 entrades venudes. També ha destinat unes 1.500 localitats a joves i accions socials.