Segueix-nos a les xarxes socials:

Galetes d’Alaior

Galetes d’Alaior

Unes pastes seques perfumades amb matafaluga o batafaluga, típiques de la vila d’Alaior.

Elaboració

Feu bullir la matafaluga amb l’aigua i coleu-la. Aquesta aigua aromatizada barregeu-la amb la resta d’ingredients. Deixeu llevar la pasta.

- Un cop ben estufada, feu unes boles o uns trossets quadrats (o allargats) i aixafeu-los una mica amb la mà de morter. Col·loqueu-los en una llauna de forn, greixada, sense deixar-les massa juntes i practicant uns foradets al mig amb una forquilla (o marcant-hi unes estries), o, simplement, feu-hi 3 forats amb un punxó, a fi que el mig quedi també pla. Feu-les coure a forn no massa alt, fins que siguin torradetes.

Notes

Aquestes galetes es guarden varis dies. Són excel·lents per mullar («muar», a Menorca) amb els vins i licors.

- Un cop elaborades, abans de posar-les al forn, hi ha que encara les deixa reposar.

Un kilo de farina.

Un got d’aigua.

Un got d’oli.

Un got de sucre.

Matafaluga.

Prem per veure més contingut per a tu