Unes pastes seques perfumades amb matafaluga o batafaluga, típiques de la vila d’Alaior.

Elaboració

Feu bullir la matafaluga amb l’aigua i coleu-la. Aquesta aigua aromatizada barregeu-la amb la resta d’ingredients. Deixeu llevar la pasta.

- Un cop ben estufada, feu unes boles o uns trossets quadrats (o allargats) i aixafeu-los una mica amb la mà de morter. Col·loqueu-los en una llauna de forn, greixada, sense deixar-les massa juntes i practicant uns foradets al mig amb una forquilla (o marcant-hi unes estries), o, simplement, feu-hi 3 forats amb un punxó, a fi que el mig quedi també pla. Feu-les coure a forn no massa alt, fins que siguin torradetes.

Notes

Aquestes galetes es guarden varis dies. Són excel·lents per mullar («muar», a Menorca) amb els vins i licors.

- Un cop elaborades, abans de posar-les al forn, hi ha que encara les deixa reposar.

Un kilo de farina.

Un got d’aigua.

Un got d’oli.

Un got de sucre.

Matafaluga.