Segueix-nos a les xarxes socials:

El Congrés de Mòbils genera 7.220 llocs de treball a Barcelona

El MWC atreurà 75.000 visitants i deixarà més de 350 milions d'euros a la capital catalana

El Mobile World Congress (MWC) que se celebrarà aquest any entre el 24 i el 27 de febrer ja està ultimant els darrers preparatius del que ha de ser la seva "millor edició", segons va assenyalar el CEO de GSMA, John Hoffman. De moment, a cinc setmanes de la inauguració, el nombre d'inscrits on line ja és un 15% superior a l'any passat. La previsió és que el congrés tingui 75.000 visitants, uns tres mil més que fa un any. L'impacte econòmic per a la ciutat suposarà un ingrés addicional de 356 milions d'euros i es crearan 7.220 llocs de treball a temps parcial.

El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, va destacar en roda de premsa que des de l'any 2006 el congrés ha deixat més de 2.000 milions d'euros en l'economia espanyola i ha permès crear 46.700 treballs de caràcter temporal.

Per a aquest 2014, els organitzadors confien a superar també els 72.000 assistents de l'any passat i arribar als 75.000 visitants, més de la meitat d'ells de nivells directius o superiors.

Pel que fa al nombre d'expositors, l'MWC reunirà aquest any unes 1.800 empreses, un centenar més que en l'anterior edició, de les quals 149 serà espanyoles i 79 catalanes.

"El primer any no hi havia cap empresa catalana representada i ara tenim set vegades més espanyoles que el 2006", va apuntar Hoffman.

En total, més de 200 països estaran representats al congrés, encapçalats pels Estats Units, la Xina, el Regne unit, Alemanya, Espanya i Corea del Sud.

Entre les empreses expositores hi figuren operadors de telefonia, fabricants, desenvolupadors, gegants informàtics i companyies d'altres sectors, com el financer o l'automobilístic.

Algunes de les firmes participants són Telefónica, Acer, Huawei, Sharp, Vodafone, Ford, Microsoft, HTC, MasterCard o IBM.

Apple, com és habitual, no exposarà al recinte, encara que "segur que hi haurà gent de la companyia per aquí", va dir Hoffman, que va indicar també que Google participarà oficialment a la fira a través de la seva divisió Motorola Mobile.

L'MWC ocuparà novament els 98.000 metres quadrats d'exposició de la Fira de Gran Via, a l'Hospitalet, encara que aquest any tornarà a organitzar alguns actes al recinte de Montjuïc, on l'any 2006 va iniciar la seva activitat.

Internet al canell

Ben Wood, de l'empresa CCS Insight i considerat com un dels més grans experts en el sector de la telefonia mòbil, va donar a conèixer les seves previsions sobre les principals novetats que es veuran aquest any al congrés.

Segons Wood, els smartphones seran un any més l'article estrella de l'esdeveniment, encara que es veuran poques novetats, almenys des del punt de vista de l'aparença d'aquests dispositius.

I és que els mòbils han evolucionat molt ràpidament en l'última dècada, incorporant noves aplicacions, més rapidesa i millors càmeres, mentre que el seu aspecte ha patit poques innovacions, més enllà de la tendència a fabricar telèfons cada vegada més grossos, que s'assemblen a les tauletes.

"La novetat és dins", va assegurar Wood, que no creu que els telèfons amb pantalla corba, com els que ha desenvolupat últimament la companyia coreana LG, siguin la innovació del futur.

Per a ell, un dels aspectes "més candents" del congrés seran les originalitats que presentin les companyies entorn dels dispositius portàtils connectats a Internet, com ara ulleres, rellotges o polseres, que poden a més facilitar a l'usuari informació pràctica en àmbits com la salut i el benestar.

Prem per veure més contingut per a tu