Segueix-nos a les xarxes socials:

Fainé és elegit president de Gas Natural, que reorganitza el seu consell

El consell d'administració de Gas Natural Fenosa va elegir ahir president Isidre Fainé en substitució de Salvador Gabarró, que era al capdavant de la multinacional energètica des del 2004, i s'ha reorganitzat per donar entrada al fons nord-americà Global Infraestructure Partners (GIP). En una comunicació a la CNMV, Gas Natural Fenosa informava que la sessió del consell celebrada ahir al matí també va servir per designar vicepresidents primer Josu Jon Imaz, en nom de Repsol, i vicepresident segon William Alan Woodburn, en representació del fons GIP, que té un 20% de l'accionariat.

Durant la sessió del consell, el nou president de Gas Natural, Isidre Fainé, va assegurar que pretén «consolidar el lideratge de la companyia en el mercat energètic i reforçar el seu creixement internacional», segons ha informat Gas Natural en un comunicat.

Tant Fainé com els dos vicepresidents exerciran càrrecs no executius, mentre que com a conseller delegat de la multinacional es manté Rafael Villaseca i abandonen el consell, entre d'altres persones, un històric com Antoni Brufau, que era conseller des del 1989, i el president de la CEOE, Juan Rosell. El 12 de setembre passat, Repsol i La Caixa, a través de Criteria, van tancar la venda del 20% de Gas Natural Fenosa al fons nord-americà Global Infraestructure Partners (GIP) per 3.802,6 milions d'euros. Els tres actors van donar a conèixer un acord de govern corporatiu.

Prem per veure més contingut per a tu