Segueix-nos a les xarxes socials:

Els sindicats de Correos s'aturen contra la precarietat

CCOO, UGT, CSIF i Sindicato Libre preveuen vagues generals i critiquen la retallada de 180 MEUR

Els sindicats de Correos s'aturen contra la precarietatAgències

Els sindicat CCOO, UGT, CSIF i el Sindicato Libre han anunciat aturades parcials de dues hores el proper 7 de juny arreu de l'Estat Espanyol. Les protestes, que es realitzaran en els torns de nit, mati i tarda, pretenen denunciar les retallades de 180 milions d'euros dels últims dos anys patides a Correos, fet que ha repercutit en la prestació d'aquest servei públic segons els sindicats que es consideren «maltractats» per part del Govern espanyol.

També han denunciat que la plantilla s'hagi reduït en un 26% en la darrera dècada i que el conveni col·lectiu estigui congelat des de fa quatre anys. A més, han criticat la implantació dels 'minijobs' i la sobrecàrrega dels treballadors perquè no es cobreixen les baixes.

Els sindicats avisen que si el govern de Madrid no els escolta les mobilitzacions es mantindran. Per tot plegat, preveuen convocar jornades de vaga general els mesos de novembre i desembre.

Segons els delegats dels sindicats que representen la majoria dels treballadors de Correos a escala estatal han intentat desbloquejar l'actual situació de precarietat i dialogar amb la direcció de l'empresa i amb els representants del Govern espanyol però, no n'han obtingut cap resposta.

Davant de la nul·la voluntat política i de la retallada «més gran de la història que ha patit Correos», s'han vist empesos a convocar tot un seguit de mobilitzacions que s'iniciaran el pròxim 7 de juny amb aturades parcials de dues hores durant les últimes hores de la jornada del torn de nit, del matí i de la tarda.

Reducció en els pressupostos

pressupostosPel que fa a les retallades, els sindicalistes critiquen que els pressupostos aprovats per aquest 2018 contemplen una reducció de 60 milions d'euros, una partida que s'ha de sumar als 123 milions retallats el 2017, fet que ha suposat una pèrdua de més de 180 milions d'euros en els últims dos anys i que ha impedit, segons els sindicats

A més, calculen que el dèficit acumulat en aquests dos exercicis es podria xifrar en uns 225 milions d'euros.

Des dels sindicats denuncien que s'han eliminat uns 15.000 llocs de treball durant l'última dècada, el que representa una pèrdua del 26% de la plantilla. Les conseqüències directes d'aquesta reducció són la pèrdua de qualitat en el servei, la sobrecàrrega de feina dels treballadors i l'increment de la contractació a temps parcial, el qual ronda el 30% i que ha suposat la incorporació dels minijobs a la companyia.

A més, els treballadors tremolen «de cara l'estiu» pel fet que no es cobreixen les baixes ni els períodes vacacionals, malgrat que afirmen que la feina durant els mesos d'estiu no disminueix.

D'altra banda, també reclamen que s'actualitzi el conveni col·lectiu, congelat des de fa quatre anys perquè asseguren que determinats col·lectius han perdut entre un 9% i 14% de poder adquisitiu. Per la qual cosa demanen una regulació perquè «a diferència d'altres operadors volem que els drets i salaris siguin dignes».

Els sindicats CCOO, UGT, CSIF i el Sindicat Libre han marcat un calendari de mobilitzacions «a curt, mitjà i llarg termini» que no desconvocaran fins que assoleixin els objectius. Més enllà del 7 de juny han previst concentracions a les capitals autonòmiques amb lectures de manifest i, tot seguit dues convocatòries de vagues generals, la primera al novembre de 24 hores i, una altra de 48 hores al mes de desembre coincidint amb l'època nadalenca.

Prem per veure més contingut per a tu