Segueix-nos a les xarxes socials:

Josep Piqué presenta la seva dimissió com a conseller d'Aena

Assegura que les seves responsabilitats professionals li impedeixen poder seguir dedicant-se al càrrec

Josep Piqué ha presentat la seva dimissió com a conseller independent d'Aena, així com dels seus càrrecs en la Comissió Executiva i de Nomenaments i Retribucions del gestor dels aeroports espanyols.

El motiu de la dimissió són l'assumpció de les noves responsabilitats professionals, que limiten el temps disponible per exercir els càrrecs que deixa amb la dedicació adequada, segons ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) d'Andbank Espanya.

Piqué, nascut el 1955, és doctor en Ciències Econòmiques Empresarials i llicenciat en Dret. Es va incorporar al consell d'Aena el 13 d'octubre de 2017. L'abril del 2018, es va incorporar al consell assessor d'Andbanck Espanya.

L'exministre és un bon coneixedor del sector de l'aviació, no només per haver presidit Vueling entre 2007 i 2013, sinó també per haver exercit càrrecs com el de ministre d'Indústria en la primera legislatura de José María Aznar o, des de 2012, el de conseller d'EADS, principal accionista d'Airbus.

A més, compta amb el 25% de la consultora Aviation Pasiphae, creada el 2016 amb la finalitat de prestar serveis d'assessoria a empreses d'aviació, societat que figura en el capital d'Air City Madrid Sur promotora del segon aeroport comercial a Madrid a través de l'ampliació de l'aeròdrom de Casarrubios-El Álamo.

Piqué va ser conseller delegat i vicepresident segon d' OHL des de finals de 2013 fins a juny de 2016, càrrec que va deixar en coincidència amb el relleu a la cúpula de la companyia controlada per Juan Miguel Villar Mir. A més, ha estat president d'Ercros, Fertiberia i Erkimia.

Prem per veure més contingut per a tu