La Cambra de Comerç de Barcelona veu amb "preocupació" els "greus perjudicis econòmics, tant a Catalunya com a l'Estat espanyol i Europa" provocats pels talls de vies estratègiques com l'AP-7 promoguts pel moviment independentista, però assegura que són "clarament inferiors als causats per la manca d'inversió de l'Estat" a Catalunya. En un comunicat, l'ens presidit per Joan Canadell dona "suport i solidaritat" als empresaris i autònoms afectats pels talls, especialment als del sector del transport.

Amb tot, també recorda que la crida a la mobilització "no és més que la reacció, no desitjada, però legítima, a la negativa reiterada de l'Estat a negociar una solució política al conflicte innegable que viu Catalunya".

En aquest sentit, la Cambra de Barcelona demana al PSOE i Unides Podem, que han firmat un preacord de govern, "concreció" i una "aposta clara pel diàleg amb l'objectiu de restablir l'estabilitat econòmica i els drets i llibertats de Catalunya".

Segons la Cambra, l'estabilitat només s'aconseguirà amb una "aposta decidida pel diàleg entre institucions" per trobar una "solució política al conflicte" que permeti un "retorn a un marc econòmicament estable per a les empreses".

Davant de les protestes del Tsunami, la Cambra diu que hi ha infraestructures pendents a Catalunya com el desdoblament de la N-II, una de les vies més transitades de l'Estat pel transport pesant o el corredor mediterrani.

De fet, segons la Cambra, el conflicte català té "entre altres motius" la "persistent manca d'inversions que afecten fa dècades al sector empresarial".