Segueix-nos a les xarxes socials:

Alberto GuillénResponsable de productes digitals de BBVA

«Disposem d'una eina per fer que casa nostra sigui més eficient»

«Disposem d'una eina per fer que casa nostra sigui més eficient»

La lluita contra el canvi climàtic comença a cada casa i, qualsevol gest individual suma per aconseguir reduir les emissions de manera col·lectiva. Per això, BBVA incorpora una nova funcionalitat a la seva aplicació mòbil pensada per millorar l'eficiència energètica dels habitatges.

Com ajuda aquesta eina a rebaixar el consum de llum i gas?

A partir de la informació del consum dels rebuts d'electricitat i gas (que representen al voltant del 30% de les despeses totals de la llar) i gràcies a l'analítica de dades, podem conèixer l'estalvi i pròximament, la reducció de diòxid de carboni (CO2) que suposaria optar per solucions més eficients.

Per exemple?

Un cop registrat l'habitatge, l'app ens suggereix canvis per reduir la factura de la llum: adquirir bombetes LED, substituir electrodomèstics que tinguin més de deu anys per altres de més eficients, canviar les finestres per unes altres que evitin la pèrdua de calor...

I en cas del gas?

Per exemple, una recomanació pot ser canviar la caldera si té més de deu anys, o bé adquirir un termòstat, o canviar les finestres.

Són accions que requereixen una despesa inicial. Quant es triga a amortitzar la inversió?

L'aplicació calcula l'estalvi que obtindrà el client si fa el canvi d'un electrodomèstic com la nevera, que sempre tenim en marxa, o d'un determinat nombre de bombetes. L'aplicació indica així la inversió a realitzar, quan es pot recuperar, l'estalvi que suposa a llarg termini i també ofereix solucions de finançament. És una eina molt útil, i que fa que casa nostra sigui més eficient.

Quin estalvi en la factura podrien suposar aquests canvis?

Actualment, un consumidor gasta de mitjana 1.400 euros en llum i gas a l'any, cosa que equival a 3.200 kg de CO2, que són els gasos emesos en un vol Madrid-Tòquio. Gràcies a aquests consells, l'estalvi anual podria arribar als 400 euros de mitjana.

Com es pot accedir a aquesta funcionalitat?

Primer de tot, cal tenir donada d'alta la seva vivenda com a patrimoni no financer en l'aplicació de BBVA. Una vegada que l'immoble estigui registrat, es pot accedir directament des de la seva posició global a patrimoni no financer o bé accedir a Valora Cases, clicar a Home Center i navegar per les despeses de llum o gas relatives a la casa seva. Aquí és on el client hi trobarà una sèrie de consells útils.

Tenen previst afegir més funcionalitats a l'app?

En els pròxims mesos s'inclourà una estimació de com es veurien reduïdes les emissions de Co2 a l'atmosfera si es tenen en compte aquestes recomanacions, cosa que ajudarà els clients a reduir la seva petjada de carboni.

Prem per veure més contingut per a tu