Segueix-nos a les xarxes socials:

La importància de la reciprocitat comercial

La importància de la reciprocitat comercial

Vull recordar que la Unió Europea (UE) té subscrits 47 acords comercials preferencials amb 79 socis internacionals. Fins ara, en totes aquestes relacions o tractats, la UE s’ha limitat a animar aquests socis a seguir les normes comunitàries. Penso que això ja no ha de valer perquè el paquet d’obligacions que els pagesos i ramaders de la UE han de respectar és el més sever del món.

La Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders opina que, en un context com l’actual d’encariment dels costos de producció, és més fonamental que mai començar a exigir als productes importats de tercers països els mateixos requisits ambientals, de seguretat i ètics que estan regulats per a les produccions europees.

Segons el meu parer, és el moment perquè es comenci a legislar a nivell europeu per impedir l’entrada a mercaderies de països on s’utilitzen fitosanitaris prohibits a la UE, on no es respecten les mateixes normes de benestar animal o ni tan sols es donen condicions de treball dignes per als treballadors.

Recordeu també que l’estratègia de la Granja a la Taula intensificarà encara més en els propers anys els compromisos que hauran d’assumir les explotacions en la lluita contra el canvi climàtic i conservació de la biodiversitat, als quals s’afegeixen altres condicionalitats com les socials i laborals. No podem quedar-nos només en confiar que el nostre exemple il·lumini els que competeixen feroçment amb nosaltres al mercat.

Prem per veure més contingut per a tu