Segueix-nos a les xarxes socials:

Visitar el celler, una experiència a recordar

Els responsables de Peralada i els arquitectes RCR també han ideat plegats el recorregut que seguiran les persones que visitin el nou edifici

El Grup Peralada inaugura el nou celler dissenyat per RCR ArquitectesMarc Martí

45

El celler Perelada obrirà el 24 de juny al públic general les visites a les seves noves instal·lacions, que inclouran diverses possibilitats a diferents preus; la bàsica, que contempla la visita i el tast de tres vins a la sortida, costarà vint euros. Però no serà una visita convencional, segons Eugeni Llos, director del celler, que espera que es converteixi en una experiència «memorable» per a les persones que la facin.

La visita comença amb la projecció d’una filmació sobre el projecte a l’auditori del celler. I continua, ja sota terra, al «laberint», un recorregut a través d’imatges per les cinc finques que té el celler. «A cada espai hi ha terra de cadascuna de les finques, i s’hi reflecteix algun element relacionat amb la viticultura», apunta Llos. El recorregut passa després per l’enorme sala de vinificació, segueix a l’espectacular sala de botes, a la d’ampolles, i acaba a l’anomenat Temple, un espai reservat per als millors vins de la casa, que fan la seva criança en dipòsits de ceràmica o en botes de fusta especials.

De retorn a la superfície, la zona de tast, una botiga i un bar de vins, Celler 1923, amb receptes de Paco Pérez inspirades en la cuina del 1923, l’any en què Damià Mateu va comprar el Castell de Peralada i va recuperar la viticultura a la zona.

Prem per veure més contingut per a tu