Diari de Girona

Diari de Girona

Orange i MásMóvil es fusionen per liderar el mercat de telefonia

L’empresa resultant tindrà un valor de 18.600 milions d’euros, tot i que primer ha d’obtenir l’aval de Competència

«El gegant francès de telecomunicacions Orange i el seu competidor espanyol MásMóvil van anunciar ahir un acord per a fusionar les seves operacions al 50% a Espanya i crear d’aquesta manera l’operador de telefonia mòbil líder en clients al país, amb uns 20 milions de xarxa mòbil i al voltant d’1,5 milions de clients de televisió. Segons van informar totes dues companyies en un comunicat, l’empresa resultant tindrà un valor de 18.600 milions d’euros, encara que no inclourà a Totem, encarregada de la infraestructura d’Orange, ni MásMóvil Portugal.

L’acord arriba després d’unes intenses negociacions que van arrencar al març i s’han prologant els últims mesos. Les converses han culminat amb un joint venture (projecte conjunt) que hauria d’estar finalitzada «a tot tardar en el segon semestre de 2023», si bé encara està subjecte a rebre l’aprovació de les autoritats competents. Estarà integrat per les companyies Orange i Lorca JVCo -matriu britànica de MásMóvil- al 50% cadascuna i amb els mateixos drets. El valor d’Orange per a l’operació s’ha fixat en 7.800 milions d’euros i el de MásMóvil, que inclou Euskaltel, en 10.900 milions.

Competir amb Telefònica

La fusió permetrà a la nova empresa competir amb Telefónica. A més, Orange i MásMóvil preveuen accelerar inversions en fibra òptica per a arribar a les llars (coneguda com FTTH) i en 5-G segura, alhora que s’assegura el futur de la competència en infraestructures de telecomunicacions a Espanya.

«La creació d’aquesta nova empresa és d’una importància fonamental per al grup» que serà «més fort en el mercat espanyol», va subratllar la directora general d’Orange, Christel Heydemann, citada en el comunicat.

En aquesta línia, reivindiquen que la societat conjunta permetrà la construcció d’un «operador sòlid», amb capacitat d’invertir en infraestructures, tecnologia i talent a nivell mundial, va afegir el director general de MásMóvil, Meinrad Spenger. «Anticipem que aquesta operació fomentarà la competència, la digitalització i la innovació en el mercat espanyol», va recalcar Spenger.

Ambdues empreses esperen tancar la fusió durant la segona meitat d’enguany, però ara serà necessari l’aval de les autoritats de la competència. Fins a aquest moment, Orange i MásMóvil continuaran operant de manera independent.

Compartir l'article

stats