Segueix-nos a les xarxes socials:

Yolanda Díaz aposta que el salari mínim pugi per sobre el 60% del salari mitjà

La ministra dona "suport explícit" a les mobilitzacions sindicals i demana a la CEOE que es "comprometi amb el seu país"

Yolanda Díaz aposta que el salari mínim pugi per sobre el 60% del salari mitjàEP

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dijous que el Salari Mínim Interprofessional s'apujarà "més que mai" i ha apostat perquè superi el 60% del salari mitjà a l'Estat. En declaracions des dels passadissos del Congrés dels Diputats, la ministra ha garantit que l'augment es durà a terme i ha remarcat el "moment de màxima excepcionalitat política" i d'una inflació "com mai no havíem conegut des de segle passat". D'altra banda, la vicepresidenta del govern espanyol ha reclamat a la CEOE que "es comprometi amb el seu país" i ha expressat el seu "suport explícit" a les mobilitzacions sindicats contra la patronal espanyol.

Díaz ha recordat que l'article 27 dels Estatuts dels Treballadors constata que, entre d'altres, un dels supòsits per revaloritzar l'SMI és la inflació i la situació econòmica del país, que és de "màxima incertesa", ha dit. La titular de Treball ha comentat que en relació a la comissió d'experts prevista per al pròxim dia 2 de setembre traslladarà la necessitat que l'increment se situï "més enllà" de la senda del 60% del salari mitjà a l'Estat.

"Crec que el senyor Garamendi sap molt bé què està passant al nostre país i bloquejar la negociació dels convenis col·lectius no és una bona recepta", ha assenyalat.

Díaz ha fet aquestes declaracions a la porta del Congrés on aquest dijous es debat la convalidació del decret d'estalvi energètic, que segons la ministra ha de "pal·liar la situació econòmica i social de màxima preocupació al nostre país". "El que volen els ciutadans és política útil", ha comentat la ministra, que s'ha mostrat convençuda que el text tirarà endavant.

Prem per veure més contingut per a tu