Segueix-nos a les xarxes socials:

Espanya no demandarà les autoritats alemanyes per la "crisi del cogombre"

El nombre de morts causades pel bacteri estomacal E.coli al país germànic s'eleva a 29

El Govern germànic avalarà una campanya per recuperar la imatge de les hortalisses espanyoles a Alemanya, va explicar a Berlín el secretari d'Estat per a la Unió Europea (UE), Diego López Garrido. Pel que fa a la possibilitat d'una demanda per danys i prejudicis de l'Estat espanyol contra Alemanya, López Garrido va assegurar que en cap moment s'han fet preparatius per a aquest extrem.

En aquest sentit, la canceller alemanya, Angela Merkel, va defensar la gestió de la crisi provocada pel bacteri E.coli i va afirmar que la coordinació entre el govern federal i els Länder ha funcionat correctament. "Hi ha hagut una bona coordinació entre les autoritats competents. Allò important ara és trobar l'origen de la infecció i això és molt complex", va afirmar la cap del Govern.

El nombre de morts a Alemanya com a conseqüència de la infecció pel bacteri E.coli va pujar a 29, després de produir-se tres morts en les darreres hores, dues d'elles a Baixa Saxònia (nord) i una altra a Hesse (centre-oest), als quals cal sumar la víctima de Suècia.

Finalment, el director general de Salut Pública de les Canàries, José Díaz-Flores, va assegurar que la ciutadana alemanya que es trobava de vacances a l'illa de Tenerife i va haver de ser ingressada va patir una infecció per E.coli del cep 0104, encara que va voler recordar que la turista ja ha estat donada d'alta.

Prem per veure més contingut per a tu