Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC opta per la insubmissió lingüística i usarà el català al Congrés

El diputat d'ERC Joan Tardà va anunciar davant el ple del Congrés la "insubmissió lingüística" dels diputats d'aquesta formació, que, segons va anticipar, utilitzaran el català en les seves intervencions a la Cambra perquè estan "farts d'esperar" que se'ls reconegui aquest dret.

"Si vostès volen insubmissió lingüística la tindran, no es preocupin, amb els drets no es juga", va proclamar Tardà, dirigint-se als diputats del PP durant la defensa d'una esmena per modificar el Reglament del Congrés i aconseguir que es permeti als diputats usar el gallec, el català i l'euskera.

La discussió sobre el règim d'ús de les llengües cooficials a la Cambra Baixa es va introduir dins del debat d'una reforma reglamentària que en principi no tenia res a veure amb l'assumpte, ja que únicament es tractava d'adequar l'estructura de comissions del Congrés a l'estructura del Govern.

Però Tardà va aprofitar l'oportunitat per intentar incorporar, encara que sense èxit, tres esmenes. Una d'elles es referia a la política lingüística, la segona pretenia facilitar la creació de comissions d'investigació, de manera que n'hi hagi prou amb la firma de dos grups per constituir-les, i la tercera fixava un any per aprovar una reforma del Reglament que millori el "funcionament i eficàcia" del Congrés i que permeti "aprofundir en la democràcia". Cap va prosperar, si bé la reforma reglamentària global va comptar amb el suport del PSOE i el rebuig de la majoria del PP.

La que demanava el dret a usar les llengües cooficials va ser avalada pels nacionalistes i l'esquerra minoritària, fins reunir 44 vots a favor, davant de 298 en contra del PP i PSOE.

Prem per veure més contingut per a tu