El primer ministre d'Eslovàquia, Robert Fico, en estat crític després de rebre cinc trets

El seu estat és crític i la seva vida "corre perill"

Robert Fico.

Robert Fico. / LAP

ACN

ACN

El ministre de Defensa d'Eslovàquia, Robert Kalinak, ha informat que el primer ministre, Robert Fico, està "lluitant per la seva vida" després de rebre cinc trets aquest dimecres a la tarda a Handlová, al centre-oest del país. La policia ha detingut un home de 71 anys com a presumpte autor de l'atac, segons mitjans eslovacs un antic guàrdia de seguretat. Fico ha estat traslladat d'urgència a un hospital, on se l'ha operat de les ferides crítiques que li han causat els trets. El ministre de Defensa ha afirmat no tenir "paraules" per expressar el que Eslovàquia està vivint avui i ha recomanat a la ciutadania "mirar-se bé al mirall" i pensar el que el país ha aconseguit en les últimes tres dècades, des de la caiguda del mur de Berlín.

El ministre de l'Interior, Matius Sutaj Estok, ha afirmat en la mateixa roda de premsa en què el seu col·lega de Defensa ha anunciat l'estat del primer ministre, que les primeres informacions policials a l'entorn de l'atac apunten "clarament" a una motivació política.

Fico ha estat traslladat en helicòpter a Banská Bystrica perquè requeria una intervenció mèdica urgent i Bratislava quedava massa lluny, afirmen des del govern.

L'atac ha desencadenat una munió de reaccions entre mandataris internacionals, des de Vladímir Putin fins a Joe Biden, condemnant l'acció.