Segueix-nos a les xarxes socials:

Finalitzen sense acord les reunions entre Grècia i els seus creditors

El govern hel·lè es nega a baixar les pensions i pujar l'IVA, tal com exigia el Fons Monetari Internacional

Les negociacions entre la delegació grega i les institucions creditores del cap de setmana a Brussel·les van acabar sense acord, tot i que la Comissió Europea va destacar que amb més esforços per part de Grècia i amb voluntat política és possible arribar a un compromís abans d'acabar el mes.

El president de la CE, Jean-Claude Juncker, va explicar que tot i que les converses han prosperat, hi ha un espai entre les autoritats gregues i les exigències comunes. Es tracta d'una diferència d'ordre del 0,5% a l'1% del PIB, equivalent a 2.000 milions d'euros, en mesures pressupostàries permanents sobre una base anual.

Per la seva banda, el Govern grec va recalcar que no acceptaria les reduccions de pensions i les pujades d'IVA que exigeix l'FMI. Fonts governamentals gregues van assenyalar que l'executiu "reiterava en termes molt clars" que no tornaria a acceptar noves reduccions de les pensions i els salaris, o augments, a través de l'IVA, de productes de primera necessitat, com l'electricitat. En aquest sentit, van recalcar que "no acceptarien cap mesura de recessió que freni el creixement".

Prem per veure més contingut per a tu