Segueix-nos a les xarxes socials:

Merkel dóna suport a Rajoy davant el debat a Catalunya i defensa la legalitat

Ha recalcat que tothom ha de respectar els tractats de la UE que garanteixen la integritat territorial de cada Estat

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha donat suport avui al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, davant el debat sobiranista català i ha defensat el respecte a la legalitat que garanteix la sobirania i integritat territorial de cada Estat de la Unió Europa.

Merkel ha estat preguntada per la situació de Catalunya en la conferència de premsa que ha ofert al costat de Rajoy a Berlín amb motiu de la cimera informal que tots dos han protagonitzat des d'ahir.

La cap del Govern alemany ha informat que tots dos han parlat de la situació a Catalunya en el marc de l'horitzó polític i econòmic espanyol i ha recalcat que és important respectar la legalitat nacional i internacional.

Segons ella, la seva posició i la de Rajoy en relació amb l'aposta independentista catalana "són molt semblants". "Aquí -ha dit- no hi ha cap tipus de diferència".

Ha recalcat que tothom ha de respectar els tractats de la UE que garanteixen la sobirania i la integritat territorial de cada Estat.

De la seva banda, Rajoy ha reiterat que el seu Govern i el Partit Popular defensaran la sobirania nacional.

Segons el seu parer, és "absolutament injust" que es pretengui obligar els catalans a renunciar a una de les seves condicions -espanyols, catalans i europeus- i ha afegit que "quedar fora d'Espanya i d'Europa no té sentit: és profundament injust que algú es pugui sentir estranger al seu propi país".

Per això, ha insistit que la llei es respectarà i que, "per descomptat, Espanya no es trencarà, com pretenen alguns".

Prem per veure més contingut per a tu