Segueix-nos a les xarxes socials:

20 morts després de l'assalt de l'hotel de Bamako

Uns homes armats han irromput cridant "Al·là és gran". Un dels morts és un ciutadà francès, segons France 24

20 morts després de l'assalt de l'hotel de Bamako

Prop de 20 persones han mort avui a l'acabar l'operació per alliberar els 170 ostatges que estaven atrapats des de fa hores a un hotel a la capital de Mali, Bamako, per un assalt dut a terme per presumptes gihadistes.

Segons fonts de seguretat i el que ha pogut constatar Efe en el lloc, les forces de seguretat malians han tret als últims ferits de l'hotel de luxe Radisson Blu on s'ha produït l'atac i han donat per acabada l'operació de desallotjament dels ostatges, que en total ha durat més de set hores.

Els efectius de Mali, recolzats per forces nord-americanes i franceses, han aconseguit abatre dos dels assaltants de l'hotel, encara que es desconeix de moment quants eren en total.

Diverses fonts consultades per Efe han xifrat els assaltants en deu persones i almenys tres dels ostatges que han estat lliberats han apuntat a una possible complicitat amb altres individus que es trobaven prèviament a l'hotel, encara que es desconeix si com a visitants o com a empleats.

Prop del lloc on s'ha dut a terme l'atac s'han congregat ilers de malians que han protestat contra el succés i han agraït el suport internacional a l'alliberament dels ostatges.

L'atac s'ha produït a les 07.30 hora local (mateixa GMT) quan un grup d'homes armats a bord d'un vehicle amb matrícula diplomàtica ha entrant disparant contra els guàrdies de l'hotel abans d'entrar a l'interior de l'establiment i prendre ostatges.

Els grups jihadistes Al Murabitun i Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI) han reivindicat avui que han dut a terme aquest atac de forma conjunta.

Prem per veure més contingut per a tu