Segueix-nos a les xarxes socials:

Egipte admet per primer cop que l'avió rus sinistrat l'octubre va ser abatut

El president egipci, Abdelfatah al Sisi, va admetre per primera vegada que l'avió rus sinistrat el passat 31 d'octubre amb 224 persones a bord a la península del Sinaí va ser abatut. «S'ha acabat el terrorisme? No, encara segueix, però tots junts i units podrem amb ell. Qui va abatre l'avió rus? Quin objectiu tenia? Només colpejar el turisme? No, a més pretenia danyar les relacions amb Rússia i amb Itàlia perquè estiguem aïllats i sols», va assenyalar el mandatari en un discurs televisat.

Fins a la data, les autoritats egípcies havien negat que l'avió rus hagués estat abatut deliberadament, com apunten diversos països, i s'havien limitat a assegurar que totes les hipòtesis estaven obertes i que les investigacions en marxa no havien llançat cap resultat concloent.

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va assumir la seva responsabilitat en l'atac contra l'avió i va assegurar que ho va fer amb una llauna de refresc carregada d'explosiu que va ser introduïda a bord de l'aparell. El passat 18 novembre, els gihadistes van publicar a la seva revista propagandística una imatge del suposat artefacte explosiu fabricat amb una llauna de refresc.

Prem per veure més contingut per a tu