Segueix-nos a les xarxes socials:

Gasos lacrimògens contra els refugiats a la frontera entre Grècia i Macedònia

Gasos lacrimògens contra els refugiats a la frontera entre Grècia i MacedòniaALEXANDROS AVRAMIDIS/reuters

El caos que es viu a la frontera entre Grècia i Macedònia, amb més de 8.000 migrants i refugiats atrapats, va adquirir un caire dramàtic quan una multitud va intentar trencar la tanca que separa els dos països i la policia macedònia va contestar amb gasos lacrimògens. La tensió va sorgir després que les autoritats macedònies tornessin a tancar la frontera després d'haver-la obert durant set hores durant la nit de diumenge, període en el qual noméss van poder travessar-la uns 300 sirians i iraquians, les úniques nacionalitats a les que se'ls permet el pas.

Després d'ocupar les vies del tren en un nou intent de forçar la reobertura de la frontera, un grup de migrants i refugiats es va llançar contra la tanca de filferro i va començar a llançar pedres contra les patrulles frontereres macedònies, que van aconseguir dispersar la multitud, entre la qual hi havia nombrosos nens, recorrent a gasos lacrimògens i bombes atordidores.

Per altra banda, les tasques de desmantellament de la zona sud del campament d'immigrants de Calais, al nord de França, van començar ahir al matí.

Prem per veure més contingut per a tu