Segueix-nos a les xarxes socials:

Troben tres possibles peces de l'avió de Malaysia Airlines desaparegut al març de 2014

Tres possibles peces de l'avió del vol MH370 de Malaysia Airlines, que va desaparèixer al març de 2014 amb 239 persones a bord, van ser trobats a Madagascar i a l'illa Kangaroo, al sud d'Austràlia. Dues de les peces van ser trobades a Madagascar per l'aventurer nord-americà Blaine Gibson, qui anteriorment va localitzar altres restes a Moçambic, mentre que la tercera va ser descoberta a l'illa Kangaroo, a uns 112 quilòmetres al sud-oest de Adelaide.

El portaveu de l'Oficina per a la Seguretat en el Transport d'Austràlia (ATSB,), Daniel O'Malley, va explicar que les restes trobades per Gibson a Madagascar podrien pertànyer al MH370. "Hem estat en contacte en tot moment amb el senyor Gibson i hem rebut imatges de les restes. No obstant això, el Govern de Malàisia és el que té la responsabilitat d'investigar la desaparició del MH370 i aquest país té procediments en marxa per examinar les suposades restes", va assenyalar el representant de la ATSB.

Sobre la peça trobada a Kangaroo, O'Malley va manifestar que "les restes hauran de ser analitzades per aclarir el seu origen i estem fent els preparatius per transportar-les a les instal·lacions de ATSB per al seu examen preliminar".

Fins al moment, s'han recuperat cinc peces a l'illa Reunió, Moçambic, Maurici, Sud-àfrica i l'illa francesa Rodrigues, que les autoritats han confirmat com a parts del Boeing 777 desaparegut. Aquests llocs concorden amb el patró de corrents de l'Índic i el lloc d'aquest oceà on els experts calculen que es va estavellar l'avió i es porta a terme la recerca.

Austràlia lidera un operatiu, en el qual també participen Malàisia i la Xina, que busca les restes de l'avió en uns 120.000 quilòmetres quadrats.

Prem per veure més contingut per a tu