Segueix-nos a les xarxes socials:

El partit del Kremlin torna a arrasar tot i la baixa participació

Per primera vegada la península de Crimea va participar en unes eleccions russes

El partit oficialista Rússia Unida, pilar del règim del president Vladímir Putin, tornarà a ser el majoritari a la Duma (cambra baixa parlamentària), segons un sondeig a peu d'urna difós al tancament dels col·legis electorals del país i abans del tancament de l'edició d'aquest diari.

D'acord amb aquest sondeig, Rússia Unida obtindria el 44,5 % dels vots, seguit del Partit Liberal Democràtic (PLDR) de l'ultranacionalista Vladímir Zhirinovski (15,3 %), el Partit Comunista (14,5 %) i el socialdemòcrata Rússia Justa (8,1 %).

Segons aquesta enquesta, realitzada pel Centre d'Estudis d'Opinió Pública (VTSIOM), cap partit de l'oposició extraparlamentaria aconseguiria el 5 % mínim necessari per accedir al Parlament.

Catorze partits partits concorrien als comicis, encara que d'acord amb els sondejos la composició de la Duma serà similar a la que va sortir de les anteriors eleccions de 2011. No obstant això, per primera vegada des de 2003 s'han celebrat les eleccions amb un sistema mixt: dels 450 diputats, 225 seran triats per llistes de partit i els altres 225 per circumscripcions majoritàries unipersonals.

Segons les últimes dades de participació, l'afluència a les urnes va ser bastant baixa, un 40%, sobretot a les dues principals ciutats, Moscou i Sant Petesburg, a diferència del 50,4 per cent del 2011.

On sí que van votar la totalitat dels electors va ser entre els militars russos amb base a Síria.

L'altra novetat de la jornada electoral va ser que per primera vegada des de la seva annexió el 2014, la península de Crimea va participar en unes eleccions russes.

Prem per veure més contingut per a tu