Segueix-nos a les xarxes socials:

Interior considera "extremadament delmada" l'estructura logística d'ETA

El Ministeri d'Interior considera que, després de la troballa al nord de París de l'amagatall en què ETA guardava 145 armes curtes, l'estructura "tècnico-logística" de la banda terrorista ha quedat "extraordinàriament delmada i amb menor capacitat d'influència". Interior va explicar en un comunicat el detalls de l'anomenada "operació Descobriment", en la qual s'ha donat el tercer cop a aquesta estructura en els seus poc més de dos anys de funcionament, ja que es va crear el 2014 quan ETA va anunciar el desmantellament del seu entramat "logístic-militar". En aquesta reorganització, es va crear la branca "tècnico-logística", encarregada del segellat dels dipòsits d'armes.

L'operació, desenvolupada per la Guàrdia Civil i la Direction Générale de la Sécurité intérieure (DGSI) francesa, ha permès la confiscació de 75 pistoles automàtiques, 70 revòlvers, dos fusells de caça, 130 carregadors de pistoles, cartutxos de munició i diferents elements solts de pistoles i revòlvers. Són armes que ETA va robar el 2006 a Vauvert, a més de 800 quilòmetres de Carlepont, on es trobava l'amagatall trobat.

És a dir, "un altre dur cop" a les estructures logístiques d'ETA a França, el tercer des de la seva creació el 2014. Interior va recordar que el 28 de maig de 2015 va confiscar a Biarritz un total de 26 armes curtes, moltes d'elles procedents del robatori perpetrat per ETA a Vauvert, quantiosa munició, a més de material explosiu, substàncies per a la seva fabricació i plaques de matrícula franceses.

El segon cop a l'estructura "tècnico-logística" es va produir el 7 de juliol de 2015, aconseguint-se localitzar i detenir els dos màxims responsables de l'esmentada estructura: Xabier Goyenechea Iragorri i Joseba Iñaki Reta de Frutos.

Prem per veure més contingut per a tu