Segueix-nos a les xarxes socials:

El Tribunal Penal de la Haia acusa els EUA de crims de guerra

Els crims s'haurien comès a territori de l'Afganistan a totes les 34 províncies del país

La fiscalia del Tribunal Penal Internacional (CPI) de la Haia va afirmar que hi ha raons sòlides per creure que les forces de l'exèrcit dels Estats Units desplegades a l'Afganistan podrien haver comès crims de guerra en territori afganès. En un informe fet públic a la Haia, seu del TPI, els fiscals d'aquest organisme asseguren que després d'un exhaustiu examen, forces nord-americanes, segons la jurisdicció d'aquesta Cort, haurien comès crims relacionats amb la tortura i altres tipus de maltractaments en camps secrets de detenció.

Segons la CPI, aquests centres de detenció estaven gestionats per l'Agència Central d'Intel·ligència (CIA), i els crims de guerra van tenir lloc «principalment durant el període 2003-2004», encara que «en alguns casos van continuar fins el 2014».

Els crims s'haurien comès a territori de l'Afganistan a totes les 34 províncies del país, tot i que «les de Kandahar i Helmand semblen les províncies més afectades», estableix l'informe. El document afegeix que «els EUA semblen haver sotmès almenys 61 persones detingudes a tortura» i que oficials de la CIA haurien torturat altres 27 detinguts. La fiscalia del TPI també té raons fonamentades per creure que els taliban haurien comès crims contra la humanitat.

Prem per veure més contingut per a tu