Segueix-nos a les xarxes socials:

Llarena recorda que el trasllat de presó és decisió d'Institucions Penitenciàries

El pronunciament arriba després que Grande-Marlaska s'ha mostrat disposat a traslladar els presos però ha afirmat que cal autorització del jutge

Llarena recorda que el trasllat de presó és decisió d'Institucions Penitenciàries

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha afirmat que no té la competència sobre els trasllats de presó i recorda que la decisió és d'Institucions Penitenciàries, que depèn del Ministeri de l'Interior. El magistrat ho afirma en una interlocutòria on rebutja la llibertat de Forcadell, Romeva i Junqueras i on els empresonats li plantejaven com a mesura menys greu ser traslladats a presons catalanes.

El pronunciament del jutge arriba, precisament, el mateix dia que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, s'ha mostrat disposat a traslladar els presos però afirmant que la decisió era del jutge, que ho havia d'autoritzar. En canvi, Llarena desmunta aquesta afirmació i recorda -apel·lant a diferents lleis i sentències del TC- que la competència recau en Institucions Penitenciàries. Des de l'abril, Romeva, Junqueras i Cuixart (que va ser el primer) van adreçar un escrit a Institucions Penitenciàries per demanar el trasllat a Catalunya. De moment, encara no han obtingut resposta.

Prem per veure més contingut per a tu