Segueix-nos a les xarxes socials:

L'executiu anuncia la derogació de la llei de l'avortament de l'any 2015

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, va anunciar ahir que el Govern ha començat els treballs per canviar la llei d'interrupció de l'embaràs i derogar la reforma de 2015 amb l'objectiu que totes les dones tinguin el dret a decidir sobre els seus cossos.

En una compareixença davant la Comissió d'Igualtat de Congrés dels Diputats, Montero va avançar que es modificarà la llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs, que inclourà el dret a les «formes més noves» d'anticoncepció i la promoció de l'educació sexual i reproductiva. En aquesta reforma, es va incloure que les menors de 16 i 17 anys havien de tenir el consentiment patern o dels seus tutors legals per poder avortar.

No obstant això, Montero no va especificar més sobre aquesta reforma que, segons va explicar, busca «assegurar» que «totes les dones» tenen «dret a decidir sobre els seus cossos» i que l'executiu està «fent tot el possible per millorar la salut sexual» de totes elles. Això, va assenyalar, implica el dret a «formes més noves» d'anticoncepció i la promoció de l'educació sexual i reproductiva.

Per altra banda, Montero també va avançar la intenció del Govern d'estendre l'atenció integral que reben les víctimes de violència de gènere a les víctimes de tota «violència masclista», com les agressions sexuals o l'explotació sexual.

Es farà a través del que va anomenar «Pla Espanya et protegeix contra la violència masclista» i implicarà incrementar els serveis d'assistència telefònica i digital a les víctimes, els dispositius de control telemàtic d'agressors i la construcció de cinquanta centres d'atenció integral, entre altres mesures.

Davant la Comissió d'Igualtat de Congrés, Montero va emmarcar aquest projecte en el Pla de Recuperació per a Espanya dissenyat pel Govern i va advocar per comptar amb «una agenda feminista per a la reconstrucció del país». A més, el Consell de Ministres aprovarà en les properes setmanes dos reglaments, en forma de reials decrets, per regular la igualtat salarial i que obligaran les empreses a registrar els seus plans d'igualtat.

Prem per veure més contingut per a tu