Segueix-nos a les xarxes socials:

La premsa francesa acusa Macron de voler limitar la llibertat d'expressió

El projecte de llei de seguretat preveu sancionar la difusió d'imatges de la policia durant l'exercici de les seves funcions

Emmanuel Macron es troba davant d'una contradicció: mentre durant les últimes setmanes el president francès s'ha convertit en l'alferes de la llibertat d'expressió amb la seva fèrria defensa de les controvertides caricatures del profeta Mahoma, periodistes i organitzacions de drets humans acusen el mandatari de liderar una ofensiva contra aquesta mateixa llibertat. Al centre de la polèmica apareix el seu projecte de llei de seguretat global, destinat a «protegir els que ens protegeixen» limitant la gravació i difusió d'imatges de les forces de l'ordre.

Segons l'article 24 del polèmic text, la norma permetria al Govern multar la difusió, «a través de qualsevol mitjà o suport», d'una «imatge de la cara o de qualsevol altre element d'identificació d'un agent durant una operació policial». Si es prova que aquestes imatges es van publicar amb l'objectiu de «danyar la integritat física o psíquica» dels policies o gendarmes, els infractors podrien ser sancionats amb fins a 45.000 euros de multa i condemnats a un any de presó.

«Vaig fer una promesa: impedir la difusió d'imatges de policies i gendarmes a les xarxes. Aquesta promesa es complirà, ja que la llei prohibirà la seva emissió», va afirmar el ministre d'Interior, Gérard Darmanin, el passat 2 de novembre. En principi, la normativa tindria com a objectiu protegir les forces de l'ordre d'eventuals agressions i «en cap cas es tractaria d'impedir als periodistes treballar» o limitar «el dret d'informar dels periodistes o dels ciutadans», expliquen els redactors del projecte. No obstant això, aquest raonament no convenç els mitjans de comunicació, que denuncien un atac a un dret democràtic: la llibertat d'expressió.

Prem per veure més contingut per a tu