Segueix-nos a les xarxes socials:

La direcció del PSOE empeny Díaz a dimitir i descarta una gestora

Ábalos afirma que no hi ha un «problema intern» perquè només hi ha un lideratge a Andalusia, el d’Espadas

No hi haurà, almenys ara, una gestora per al PSOE d’Andalusia. Ferraz considera que la qüestió orgànica ja és «irrellevant» una vegada que les bases van avalar diumenge, i de manera indiscutible, per un 55,05%, l’alcalde de Sevilla, Juan Espadas, com a candidat la Junta. Per a la direcció federal, només hi ha un «lideratge» i l’encarna ell. Punt.

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va descartar així l’opció de designar des de Madrid una cúpula interina a la principal federació socialista, tenint en compte que Susana Díaz, que va perdre les primàries d’aquest 13-J de manera humiliant, per un 38,76% dels vots, va anunciar que no marxarà de manera immediata, tot i que sí va afirmar que no es presentaria al pròxim congrés autonòmic, que se celebrarà abans que conclogui el 2021. Ferraz, en el fons, ja té les claus del PSOE-A perquè Espadas aconseguirà el control del partit en aquest conclave, i opta per tant per no aprofundir en les ferides internes, malgrat que hi ha qui considera que la direcció de Pedro Sánchez ha d’actuar ja i apartar-la. Ferraz vol actuar amb tacte, conscient que el PSOE-A és una federació poderosa, la més gran de tot el partit, i que no li convé obrir-la en canal, però sí que empeny Díaz a captar el missatge i a anar-se’n.

Ábalos, després de la reunió semipresencial de l’executiva del PSOE, no va deixar de transmetre avisos a la secretària general: «És la militància qui dona i qui treu lideratges en el PSOE. Amb Juan Espadas al capdavant obrim un temps nou. Confiem en la seva capacitat per donar als andalusos un projecte guanyador i il·lusionant. Sap que tindrà darrere tot el partit per avalar-lo en aquesta tasca».

Una veu «clara»

«Després de les primàries a Andalusia, la veu de la militància ha quedat clara per a tothom. Ha esta una victòria rotunda d’Espadas. I també és l’expressió dels militants entorn d’un lideratge, qui ha de portar endavant el projecte socialista. No considerem que tinguem cap problema d’ordre intern que hàgim d’afrontar», va afirmar Ábalos.

Prem per veure més contingut per a tu