Diari de Girona

Diari de Girona

Diversos incendis cremen a Andalusia, Extremadura, Galícia i Castella i Lleó

Diversos incendis forestals van comprometre aquest dissabte la serra de Mijas a Màlaga i el Parc Nacional de Monfragüe (Càceres) i van obligar a desallotjar diverses poblacions a Extremadura, Castella i Lleó, Andalusia i Galícia.

El Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (Miteco) va fer una crida a les comunitats autònomes i a la ciutadania per «extremar les precaucions» davant els «extrems» índexs de risc que es produeixin incendis forestals en els pròxims dies a la Península i a les Balears.

La directora general de Biodiversitat, Boscos i Desertificació, María Jesús Rodríguez de Sancho, en una roda de premsa va instar la ciutadania que «sota cap concepte» faci ús del foc, ja sigui en àrees recreatives o en qualsevol zona habilitada, a causa de la situació meteorològica, i també va demanar no fumar ni utilitzar vehicles a motor en zones forestals.

A Castella i Lleó els mitjans aeris van treballar des de les primeres hores de llum en els incendis forestals, entre els quals en preocupaven set per la seva magnitud i principalment quatre, dos de la província de Zamora declarats a Figueruela de Arriba i Roelos de Sayago, junt amb els de Monsagro (Salamanca) i Navafría (Segòvia).

A Càceres, la nit de divendres a dissabte va ser complicada en l’incendi de Casas de Miravete, que va obligar al tancament de l’autovia d’Extremadura (A-5) en tots dos sentits i l’antiga N-V, a més de l’evacuació preventiva dels municipis de Romangordo i Higuera de Albalat.

A Andalusia, l’incendi que va començar divendres a la serra de Mijas (Màlaga) i els municipis d’Alhaurín el Grande i Alhaurín de la Torre, afectava ahir a un perímetre de 1.890 hectàrees de terreny, mantenint 2.765 persones desallotjades dels seus habitatges.

Compartir l'article

stats