Segueix-nos a les xarxes socials:

Rússia recluta ciutadans de països veïns per evitar una altra "impopular" mobilització, segons el Regne Unit

Rússia recluta ciutadans de països veïns per evitar una altra "impopular" mobilització, segons el Regne UnitEuropa Press/Contacto/Vyacheslav Madiyevskyy

Les autoritats de Rússia han fomentat la contractació de ciutadans de països veïns perquè combatin a Ucraïna, segons la Intel·ligència britànica, que atribueix aquests esforços a la voluntat d'evitar els efectes polítics d'una eventual i "impopular" mobilització interna.

"Rússia probablement vol evitar mesures impopulars de mobilització amb vista a les eleccions presidencials de 2024", diu l'últim informe dels experts britànics, compartit pel Ministeri de Defensa.

Amb aquest objectiu, les autoritats russes han difós anuncis via Internet a Armènia i el Kazakhstan en els què s'ofereixen 495.000 rubles (uns 4.800 euros) com a pagament inicial i un sou de 190.000 rubles (més de 1.800 euros). En el cas del Kazakhstan, hi ha hagut tasques específiques de reclutament a la regió de Kostanái, amb crides a la població d'ètnia russa.

A més, almenys des del maig Rússia ha temptejat migrants d'origen asiàtic, als qui ofereix unir-se a les tropes a Ucraïna a canvi d'obtenir la ciutadania i de sous que poden aconseguir els 4.160 dòlars (més de 3.800 euros).

La Intel·ligència britànica també ha apuntat que a la ciutat ucraïnesa de Mariúpol, ocupada per les tropes russes, els migrants uzbekos, dedicats principalment a la construcció, van veure confiscats els seus passaports com a mesura de pressió per sumar-se als combats.

Només a Rússia, hi ha almenys sis milions de migrants de l'Àsia central als qui el Kremlin veu com a "potencials reclutes", han assenyalat les autoritats del Regne Unit.

Prem per veure més contingut per a tu