El capità barcelonista Carles Puyol no podrà jugar la final de Copa contra l'Athletic del pròxim 25 de maig a causa d'unes molèsties al genoll dret que l'obligaran a ser intervingut i estar de baixa durant sis setmanes. La nova lesió de Puyol també el deixarà fora de la propera Eurocopa, segurament la darrera gran cita que podria jugar el central, de 34 anys, que comença el proper 8 de juny.

Puyol es va queixar de problemes físics després del partit de dissabte passat davant l'Espanyol i haurà de sotmetre's a una artroscòpia al genoll dret. El club català va informar sobre la intervenció quirúrgica, encara que no del seu abast, si és lligamentosa o meniscal. "Després de les proves complementàries realitzades, es decideix sotmetre el jugador a una artroscòpia dissabte que ve, 12 de maig", varen assegurar els metges barcelonistes. La intervenció quirúrgica anirà a càrrec del doctor Ramon Cugat.

L'absència de Carles Puyol en la final de Copa deixa sense gaires opcions Pep Guardiola per fer la defensa contra l'Ahtletic (Abidal i Fontàs també són baixa). Gerard Piqué i Javier Mascherano són els dos únics possibles centrals, i jugaran, mentre que Alves i Adriano ocuparan les dues bandes. Les altres opcions passarien per jugar amb una defensa de tres, Piqué i Mascherano més un dels laterals, o moure més peces de tot el dibuix amb Sergio Busquets endarrerint la seva posició. El joc per alt de Fernando Llorente és el principal maldecap.

S'ha acabat la temporada

En qualsevol cas, si la intervenció a Puyol està prevista per al 12 de maig i el període de baixa és de sis setmanes, el capità blaugrana no estaria disponible fins a finals de juny. L'Eurocopa, que es juga a Polònia i Ucraïna, comença el 8 de juny. Segons explicava ahir el diari El País, el seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, va assegurar que l'absència de Puyol, un dels fixos com a central de la selecció espanyola, és "un gran contratemps".

Puyol podria perdre's la que podia ser la seva última Eurocopa com a jugador en actiu. El central barcelonista ha jugat dues Eurocopes i tres Mundials. Va debutar el 2000 amb José Antonio Camacho i, malgrat plantejar-se la possibilitat de retirar-se de l'equip espanyol després del passat Mundial de Sud-àfrica, Carles Puyol va decidir prolongar la seva presència en la selecció espanyola fins després de l'Eurocopa de 2012, cosa que segurament no podrà fer.