El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, considera que la desestimació per part del Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) del recurs que va presentar l'entitat blaugrana contra una sanció de la FIFA deixa el club en una situació d'injustícia.

"Avui s'ha comès una gran injustícia, una injustícia per al Barça, per a tots els nens i les famílies afectades per aquesta resolució, per a tots els socis del nostre club i també per al món del futbol en general", ha assenyalat el mandatari en unes declaracions que ha remès el club als mitjans.

Amb aquesta sanció, el Barcelona no podrà fitxar en els dos pròxims períodes de contractació, cosa que farà que el club que presideix Bartomeu pugui tornar a fitxar jugadors a partir de gener del 2016.

"Sempre hem dit i considero que la sanció de la FIFA era desproporcionada. La resolució del TAS, donant la raó a la FIFA, no és bona per a nosaltres i està fora de tota lògica esportiva", afegeix el comunicat.

"La FIFA i el seu president han de ser una organització que protegeixi el món del futbol, i amb decisions com aquesta s'allunyen d'aquest objectiu. No ens sentim emparats ni protegits per qui ho hauria de fer. S'ha prioritzat el compliment estricte d'una norma mal redactada per damunt de l'esperit que inspira aquesta norma. S'ha creat un precedent que no és bo per al futbol i s'ha volgut tacar la imatge del nostre club", insisteix el president blaugrana.

Davant d'aquesta situació, Bartomeu es mostra inflexible: "Anuncio que des d'avui mateix el Barça amb mi al capdavant lluitarà per canviar aquesta norma per millorar-la".

"Espero que la FIFA tingui el sentit comú per reescriure aquesta norma i que cap altre club del món pateixi aquesta injustícia. No obstant això, puc garantir als socis, que la sanció no posa en perill el projecte esportiu de la Masia", ha dit.

Finalment, Bartomeu ha dit que és "optimista", i ho ha argumentat de la forma següent: "I sóc optimista. D'una banda, comptem amb un planter amb prou garanties per cobrir les possibles necessitats del primer equip. De l'altra, cal tenir en compte que els reforços que vam fer l'estiu passat, en previsió del que ha acabat succeint, ens permetran seguir aspirant a totes les competicions en les quals participem fins que complim la sanció", ha dit per acabar.