Segueix-nos a les xarxes socials:

Almeida guanya a Boí-Taüll i Quintana és el nou líder de la Volta Catalunya

L’etapa reina de la ronda catalana es va decidir en l’últim quilòmetre, allà on el portuguès va ser el més ràpid

El portuguès Joao Almeida (UAE Team Emirates) es va imposar a l’esprint a Boí Taüll en la quarta etapa de la Volta a Catalunya, però qui es va situar com a nou líder de la prova després de completar les dues jornades de muntanya va ser el colombià Nairo Quintana (Team Arkéa), que va finalitzar l’etapa en segona posició.

Quintana i Almeida van empatar a segons en la general, però el colombià va ser designat com a primer classificat a causa d’un global de llocs en les etapes disputades que és millor que el del portuguès. Un altre colombià, Sergio Higuita (Bora-Transgohe), va ser tercer en la meta situada a més de 2.000 metres d’altura i també és tercer a la general, a sis segons.

Els espanyols Juan Ayuso (UAE Team Emirates) i Carlos Rodríguez (INEOS), així com l’equatorià Richard Carapaz (INEOS) van entrar en un petit grup d’una desena de corredors que va arribar a 13 segons d’Almeida. Ayuso ara és quart en la general, a 17 segons de Quintana. Carapaz és novè a 26. Així, la general queda totalment oberta de cara a les tres etapes que encara queden d’aquesta Volta, que acaba diumenge a Montjuïc.