El portuguès Joao Almeida (UAE Team Emirates) es va imposar a l’esprint a Boí Taüll en la quarta etapa de la Volta a Catalunya, però qui es va situar com a nou líder de la prova després de completar les dues jornades de muntanya va ser el colombià Nairo Quintana (Team Arkéa), que va finalitzar l’etapa en segona posició.

Quintana i Almeida van empatar a segons en la general, però el colombià va ser designat com a primer classificat a causa d’un global de llocs en les etapes disputades que és millor que el del portuguès. Un altre colombià, Sergio Higuita (Bora-Transgohe), va ser tercer en la meta situada a més de 2.000 metres d’altura i també és tercer a la general, a sis segons.

Els espanyols Juan Ayuso (UAE Team Emirates) i Carlos Rodríguez (INEOS), així com l’equatorià Richard Carapaz (INEOS) van entrar en un petit grup d’una desena de corredors que va arribar a 13 segons d’Almeida. Ayuso ara és quart en la general, a 17 segons de Quintana. Carapaz és novè a 26. Així, la general queda totalment oberta de cara a les tres etapes que encara queden d’aquesta Volta, que acaba diumenge a Montjuïc.