Segueix-nos a les xarxes socials:

Més d'un milió de persones assistiran al concurs de focs d'artifici de Blanes

polèmica?l'empresa pirotècnica que l'any passat va causar danys en cinc edificis de sa palomera protagonitzarà divendres la primera de les sis nits de castells de focs a la localitat de la selva

Més d'un milió de persones assistiran al concurs de focs d'artifici de Blanescarles colomer

La Festa Major de Blanes començarà aquest divendres 22 de juliol amb el pregó de Festa Major i la primera nit de Focs d'Artifici.

El 41è Concurs de Focs d'Artifici de la Costa Brava s'iniciarà amb l'espectacle de l'empresa Eurupla. La companyia valenciana va guanyar el Trofeu Vila de Blanes de l'any passat i per això té el dret a participar enguany en el concurs. Els focs d'artifici oferts l'any passat per aquesta empresa van causar polèmica, ja que la càrrega sonora va ser tant potent que va provocar danys en cinc edificis propers a la roca de Sa Palomera.

L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), va explicar ahir en roda de premsa que s'han mantingut "diferents reunions amb establiments d'aquella zona perquè protegeixin el material que es puqui cremar". Per la seva banda, el responsable de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy, va dir que s'ha parlat amb l'empresa Europlá sobre l'incident de l'any passat. "Ells mateixos es van adonar que l'espectacle era desmesurat", va comentar Pouy.

Segons dades de Protecció Civil de Blanes, en les sis nits de focs d'artifici es desplaçaran fins a Blanes cinc ambulàncies del Consorci de Transports Sanitaris de Catalunya, quatre ambulàncies de la Creu Roja, unitats provinents de Barcelona del Servei d'Emergències Mèdiques i altres ambulàncies d'empreses privades. També hi haurà una desena de socorristes aquàtics. Al mar hi treballarà el Servei Marítim de la Guàrdia Civil, unitats subaquàtica dels Mossos d'Esquadra i unitats GRAE dels Bombers. A més, hi haurà un desplagament de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra per evitar aglomeracions de persones i tràfic ja que es preveu que vegin els focs cada dia unes 200.000 persones de mitjana, segons dades de l'Ajuntament de Blanes.

Reduir la despesa

Les eleccions municipals del maig van provocar un canvi de govern a Blanes. Això ha provocat que per preparar la festa major d'aquest any "hi hagi hagut poc marge de maniobra, sobretot pel que fa als focs d'artifici", va dir l'alcalde, Josep Marigó. La despesa del consistori en l'organització del concurs de focs és de 184.000 euros. Per a l'espai i concerts de barraques la despesa és d'uns 50.000 euros i la despesa dels actes de la Festa Major és de 80.000 euros. Aquesta despesa no és el pressupost total que s'inverteix en els dies de festa, ja que cal sumar-hi altres ingressos com per exemple els dels patrocinadors. Segons Marigó, la despesa dels focs d'artifici no s'ha pogut variar ja que era "una despesa compromesa". En canvi, la despesa en els actes de la festa major "s'ha reduït un 25 per cent" del que estava previst anteriorment per l'anterior govern.

La regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, va comentar que per ajustar-se el cinturó i reduir la despesa del consistori de la Festa Major s'han pres mesures com "eliminar l'escenari previst en el passeig de mar". D'aquesta manera s'estalvia el cost de llum i so. El grup Manel havia de tocar en l'escenari del passeig del mar i finalment ho farà a la zona de Barraques el dilluns 25 de juliol.

Prem per veure més contingut per a tu