Segueix-nos a les xarxes socials:

La segona Dizaina convertirà Figueres en aparador del disseny

Enguany es triplicarà l'espai, que es decorarà i s'oferiran tant tallers com actuacions musicals

La segona Dizaina convertirà Figueres en aparador del dissenydizaina

La Rambla de Figueres es convertirà dissabte vinent, 27 de juliol, en un aparador pel disseny emergent amb la segona edició de la fira-mercat Dizaina. Previst pel passat mes de juny i suspès per culpa de la publica, el segon Dizaina combinarà la vessant comercial, amb més d'una trentena d'estants oberts de 10 del matí a 9 del vespre, amb la decoració urbana, la música en directe i els tallers creatius per a nens i adults.

La fira, que es vol convertir en el mercat de referència per a joves creadors a les comarques gironines, tindrà expositors dedicats a la moda, els complements, la joieria i la bijuteria, però també el disseny gràfic i la il·lustració.

Els participants a la fira, que han hagut de passar per un procés de selecció, elaboren "productes exclusius i diferenciats, amb una marca pròpia", expliquen des de l'organització. Són, a més, "productors de quilòmetre 0", amb materials de proximitat.

Tot i el canvi de data -inicialment estava previst pel 8 de juny-, han omplert els estands previstos i les baixes motivades per qüestions d'agenda s'han substituït amb nous participants. Un 40% dels dissenyadors provenen de la demarcació de Barcelona, però ha crescut la participació dels creadors gironins, que ja superen el 50%. Des de l'organització assenyalen que un dels seus objectius és descentralitzar els mercats de les tendències i demostrar que "per ser dissenyador no cal viure a Barcelona".

En l'apartat musical de Dizaina, que amplia el número de concerts respecte la primera edició, el plat fort d'aquesta festa del disseny seran els concerts de Sanjays i Hot Penguins, previstos per les 10 i les 12 de la nit, respectivament. Els primers portaran fins a Figueres els seus ritmes ballables i psicodèlics, mentre els segons repassaran els temes del seu primer disc, amb que van del rock madur a l'indie adolescent.

Les actuacions musicals, però, començaran molt abans, a partir de dos quarts de 12 del migdia, amb l'actuació de Projecte Nu. Les medolies jazzístiques dels figuerencs Two Cats els prendran el relleu a la 1 i a les 5 de la tarda serà el torn de Robert Molina, que presentarà el seu nou disc, Una mica de sort. A partir de dos quats de vuit del vespre prendrà l'escenari la mescla de gèneres musicals de Merkado Negro, que actuarà dos quarts de 8 del vespre.

Els empordanesos Pinocchio seran, a partir de la 1 de la matinada, la banda sonora del fi de festa, que tancarà Dj Sit amb una sessió d'indie-rock-elèctric.

La festa també inclou un espai per a tallers i activitats. Els més petits aprendran a dissenyar la seva pròpia prestatgeria i a moldejar amb pasta de sal per a crear arbolars. Els tallers d'adults, en canvi, es centraran en el disseny de joies amb elements naturals i quotidians i en l'scrapbooking, un mètode artesà per personalitzar àlbums de fotos i targetes que està guanyant adeptes arreu del món.

Creació al carrer

La fira triplica l'espai respecte la primera edició, i convertirà la Rambla de Figueres en un espai de disseny. Fustes, plantes i teixits de cotó de color blanc, gris i groc fluor envairan el carrer amb una decoració i estants creats de manera artesanal pel col·lectiu Dizaina i la fundació ALTEM, que ha realitzat a mà uns 1.500 pompons amb paper de seda.

La decoració està pensada per despertar sensacions i hi destaca una instal·lació a la façana del Museu del Juguet i les intervencions de "la guerrilla del ganxet", un moviment urbà que arrenca somriures decorant el mobiliari urbà amb teixits de punt.

Prem per veure més contingut per a tu