El conseller de Territori, Santi Vila, s'ha casat aquest dissabte amb el xef italo-brasiler Rafael Vertamatti, després d'una llarga relació sentimental, en una cerimònia a la qual han assistit la ministra de Foment, Ana Pastor, mentre que el president de la Generalitat, Artur Mas, acudirà al sopar de celebració.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha oficiat la cerimònia, que s'ha celebrat al castell de Peralada a les set de la tarda, davant uns 200 convidats entre els quals hi havia familiars, amics de la parella i polítics.

És el cas de la ministra de Foment, Ana Pastor, l'única representant del Govern espanyol que ha acudit a l'enllaç en qualitat d'amiga del conseller.

A la cerimònia han acudit també tots els consellers del govern català, membres de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) amb els quals Vila manté una bona relació i expolítics com Miquel Roca.

Entre les cares conegudes que hi havia a les noces havia els periodistes Josep Cuní, Manuel Campo Vidal, Oriol Nolis, Toni Cruanyes, Pilar Rahola o Vicenç Villatoro i el mag Mag Lari.

El nuvi ha estat acompanyat per diversos familiars que han viatjat des de Brasil per assistir a l'enllaç, que s'ha celebrat als jardins del castell.

La parella ha intentat donar a aquest esdeveniment un caràcter íntim, amb familiars i amics.

Després de les noces, Santi Vila i Rafael Vertamatti realitzaran un breu viatge per Europa abans de reincorporar-se a les seves obligacions laborals.

Es dóna la circumstància que aquest dissabte s'ha casat també l'alcalde de Valls, Albert Batet, casament a la qual ha assistit el president Artur Mas, raó per la qual no ha pogut ser present a la cerimònia, però si que acudirà aquesta nit al sopar amb què se celebrarà l'enllaç del conseller.