Segueix-nos a les xarxes socials:

'Lucy', el nostre ancestre més famós, va morir en caure d'un arbre

L'autòpsia a aquest homínid de fa 3.180.000 d'anys revela que diverses fractures van causar la seva mort

'Lucy', el nostre ancestre més famós, va morir en caure d'un arbreCícero Moraes

La Australopithecus afarensis 'Lucy', l'avantpassat més famós de l'ésser humà, va morir a conseqüència de les fractures que li va provocar la caiguda d'un arbre, segons va revelar un estudi divulgat per la revista britànica "Nature".

Així ho han determinat els resultats d'una investigació realitzada sobre els ossos del icònic homínid, un dels fòssils més antics del món, amb 3.180.000 d'anys, trobat a la regió d'Afar, a Etiòpia, el 1974.

L'esmentat estudi va analitzar les fractures que presentaven algunes parts de l'esquelet de Lucy, una femella de poc més d'un metre d'alçada, que combinava trets humans amb característiques similars al ximpanzé, i que ja caminava dreta.

Si fins a la data es desconeixia la causa de la seva mort, la hipòtesi que s'hagués caigut d'un arbre representa una evidència científica que la australopiteca encara continuava penjant-se de les branques dels arbres.

El paleoantropòleg John Kappelman, de la Universitat de Texas a Austin (EUA), autor principal de l'estudi, i un grup de col·legues van analitzar les tomografies computeritzades de diverses parts del fòssil -elements del crani, mà, esquelet axial, pelvis i peu- i van comparar el seu estat amb altres casos clínics.

"És irònic que el fòssil que se situa en el centre d'un debat sobre el paper del arborealisme en l'evolució humana probablement morís de ferides sofertes en una caiguda d'un arbre", va indicar Kappelman.

Els experts, ajudats en la seva investigació per un cirurgià ortopèdic, van concloure que moltes de les fractures que presentava el fòssil van ser probablement la conseqüència de l'impacte d'una caiguda des d'una altura considerable, en lloc d'una conseqüència del procés de fossilització.

Les anàlisis de les fractures trobades a la zona superior dels braços suggereixen que 'Lucy' els va estirar en un intent per evitar el cop.

Els experts creuen que ja que aquesta criatura era tant terrestre com arborícola, les característiques que li permetien moure a terra podrien haver compromès la seva habilitat per a enfilar pels arbres.

Prem per veure més contingut per a tu