Segueix-nos a les xarxes socials:

El Ballet de Moscou portarà el seu «Don Quixot» a Girona

?L'espectacle es representarà el 29 de setembre a l'Auditori de Girona ?La coreografia és de Màrius Petipà, autor també d'«El llac dels cignes»

El Ballet de Moscou portarà el seu «Don Quixot» a Gironaballet de moscou

El Ballet de Moscou presentarà el divendres 29 de setembre Don Quixot, una obra mestra de la dansa clàssica basada en el llibre de Miguel de Cervantes. La representació serà a les 21 h a l'Auditori de Girona i les entrades es poden comprar per internet o a la taquilla del teatre.

El Don Quixot va ser creat pel coreògraf Màrius Petipà, que també va fer El llac dels cignes. A més, l'espectacle està acompanyat per la música de Ludwig Minkus. Està considerada una de les obres emblemàtiques de la història de la dansa teatral i consta de tres actes basats en el capítol XIX del segon llibre d' El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha.

A l'Auditori de Girona hi actuaran un gran nombre de promeses de la dansa russa, encapçalats pels solistes Cristina Terentiev, Anatolie Ustimov i Alexei Terentiev. En paraules del seu director i fundador, Timur Fayziev, «busquem artistes complets, amb una tècnica excel·lent i amb capacitat per ficar-se dins el personatge i commoure l'espectador.»

El Ballet de Moscou va ser fundat l'any 1989 i va incloure alguns dels ballarins i coreògrafs més destacats de l'època, com Bolxoi o Stanislavski. Avui en dia està considerada una de les companyies més importants i més internacionals del seu país, ja que ha fet més de 60 gires arreu del món. Entre el seu repertori extens s'hi poden trobar ballets com El Trencanous o El somni d'una nit d'estiu, i entre les seves últimes produccions destaquen Carmen i Romeu i Julieta.

El Ballet de Moscou va actuar a Girona per última vegada a principis del maig passat. En aquella ocasió, la companyia va oferir al públic de l'Auditori de Girona un programa doble amb El llac dels cignes i La bella dorment.

Prem per veure més contingut per a tu