Segueix-nos a les xarxes socials:

La consellera Borràs inaugura la mostra de Mela Muter al Museu d'Art de Girona

La consellera Borràs inaugura la mostra de Mela Muter al Museu d'Art de Gironamarc martí

El Museu d'Art de Girona va inaugurar ahir l'exposició De París a Girona. Mela Muter i els artistes polonesos a Catalunya. La mostra, la més complerta d'aquesta artista polonesa presentada a Catalunya fins ara, explora la relació de l'artista Mela Muter i d'alguns del pintors polonesos establerts a París durant la primera meitat del segle XX amb Catalunya i en subratlla la relació amb l'art català del moment. La inauguració va anar a càrrec de la consellera de Cultura, Laura Borràs; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el bisbe de Girona, Francesc Pardo; la directora de l'MD'A, Carme Clusellas, i dels comissaris de la mostra. Es podrà visitar fins al 23 d'abril de 2019.

Muter va viure sobretot a França. El 1914 va arribar a Girona després d'haver exposat amb èxit a Barcelona. La visita a la ciutat va ser un punt d'inflexió en la seva vessant artística. D'aquella època, destaquen obres com L'Onyar a Girona i Carrer Cúndaro, incloses a la mostra que s'inaugura avui. També va estar a Tossa de Mar.

Nascuda a Varsòvia el 1876, va ser la primera dona jueva d'origen polonès que es va dedicar professionalment a la pintura.

L'abril de 1914 va arribar a Girona per exposar a la sala de la societat Athenea. Sovint se la veia pintant als carrers del Barri Vell, on tenia el seu taller, per la vall de Sant Daniel o la pujada de Sant Martí. Veure una dona al carrer amb el cavallet i les teles feia parlar en aquella Girona provinciana, i encara més quan a les nits participava a les tertúlies.

Prem per veure més contingut per a tu