Segueix-nos a les xarxes socials:

Per a què serveix la quaresma?

La primera resposta és: «Per viure de veritat la Pasqua i tot el que significa per a cada persona i per a la humanitat».

Dimecres, dia 6, celebrem el Dimecres de Cendra i comença el temps quaresmal fins a la celebració pasqual.

Em sembla que si es preguntés per a què serveix el Carnaval sentiríem moltes respostes, però no tantes si preguntéssim per la Quaresma, i potser algunes serien ben poc encertades. Per això, ni que sigui breument, cal reflexionar-hi.

Tenim quaranta dies per anar a les arrels de la nostra fe, «per convertir-nos». I per què cal convertir-nos?

Un dels perills que ens amenacen és el d'acostumar-nos a tot. Estem tan acostumats a fer una vida normal i quotidiana que sovint res no ens impressiona, ni el que és bo per donar-ne gràcies, ni el que és dolent per entristir-nos. Ens hem acostumat a aixecar-nos cada dia com si no pogués ser d'altra manera; ens hem acostumat a rebre molts signes d'afecte, d'atenció, de servei, sense valorar-los; ens hem acostumat a contemplar la pobresa, la misèria... Com a cristians, també ens hem acostumat a viure la fe potser sense donar-hi importància. I si no vigilem, això es pot convertir en una rutina que a poc a poc pot afeblir la nostra vida cristiana.

Les persones necessitem moments intensos o especials que ens ajudin a revisar la pròpia vida, a centrar-nos, a redescobrir allò que és important. Per aquest motiu se'ns ofereix el temps de Quaresma amb la seva proposta: «Converteix-te i creu en l'Evangeli».

Conversió significa un canvi de direcció, un redreçament de la vida cap a l'Evangeli. Recordem que l'Evangeli és el mateix Jesucrist, perquè ell és el salvador, vivint, morint i ressuscitant per a cadascun de nosaltres.

Com es pot fet aquesta conversió atenent els treballs i neguits de cada dia?

L'Església ens proposa tres mitjans: la pregària, el dejuni i l'almoina.

Hem de pregar per escoltar el Senyor i comunicar-nos-hi, per lloar-lo, per manifestar les nostres necessitats [...] (extret del Full Parroquial).

Prem per veure més contingut per a tu