Segueix-nos a les xarxes socials:

La vil·la romana de Sarrià de Ter protagonitza una exposició al Museu d'Arqueologia de Girona

Les excavacions arqueològiques, dirigides per la UdG, han documentat la producció de vi i una zona residencial en aquest ric jaciment

La vil·la romana de Sarrià de Ter protagonitza una exposició al Museu d'Arqueologia de Gironaddg

La vil·la romana del Pla de l'Horta de Sarrià de Ter, en procés de museïtzació, i considerada un dels jaciments més grans i ben conservats de Catalunya, protagonitza la nova exposició del Museu Arqueològic de Girona, a Sant Pere de Galligants, sota el títol De villa perfecta. Viure i treballar al Pla de l'Horta en època romana.

L'exposició mostra com era el dia a dia en aquesta vil·la romana, que va funcionar des del segle I aC fins al segle V dC. La mostra serà visitable fins al 15 de setembre i inclourà activitats paral·leles com visites guiades al jaciment, on la Diputació de Girona ha invertit els darrers anys prop d'un milió.

Des del 2008 la Diputació, la UdG i els ajuntaments de Sarrià i de Sant Julià col·laboren en el Projecte d'Intervenció Arqueològica al Territori de l'Antiga Gerunda, amb intervencions a Sarrià de Ter i a la muntanya de Sant Julià. Amb aquests treballs, s'ha descobert que la vil·la romana de Sarrià disposava d'un magatzem i d'un espai per produir-hi vi, equipat amb dues premses i diversos dipòsits. A més de la zona residencial, també disposava d'un tros de terreny per a activitats agràries i d'una petita necròpolis.

La direcció científica del projecte va a càrrec dels professors de la UdG Josep M. Nolla Brufau i Josep Burch i Rius. Hi participen alumnes per mitjà del Grup de Recerca d'Arqueologia, Prehistòria i Patrimoni, adscrit a l'Institut de Recerca Històrica de la UdG.

Prem per veure més contingut per a tu