Segueix-nos a les xarxes socials:

L'educació cristiana dels infants(II)

Sentim a dir a alguns pares: «Però què hem de fer quan els fills són petits per educar-los cristianament?». Fonamentalment, cal estar convençuts que l'educació cristiana dels infants és molt important per a la seva vida, precisament per poder créixer en llibertat i humanitat. Sense aquesta educació -com en les altres dimensions de la seva vida- no tindran la capacitat d'anar forjant i decidint la seva personalitat. Per això m'atreveixo a oferir algunes pautes, ara que ha començat un nou curs.

L'amor dels pares. L'amor dels pares, manifestat de múltiples maneres, és l'embolcall més preciós i decisiu per a la vida. L'experiència també ajudarà els menuts a descobrir i viure l'amor de Déu, i a aprendre a estimar.

Els primers signes. S'ha acollit el nadó amb tot l'amor, i així es manifesta en les atencions per satisfer les seves necessitats i, sobretot, en les expressions d'afecte i tendresa.

És important per als pares pregar donant gràcies a Déu per la nova vida, fruit del seu amor, i demanar ser ajudats en la cura i creixement del fill, i també posar-lo sota la protecció de la Mare de Jesús i mare nostra, Maria.

També és bo fer-li el senyal de la creu sobre el front, encara que el nadó no en sigui conscient, perquè així pot començar la vida acompanyat del signe de l'amor i de la salvació.

La decisió sobre el Baptisme. Cal que els pares es plantegin la celebració del Baptisme del seus fills. Certament que la decisió està condicionada per la seva voluntat d'educar cristianament o no, però és una decisió important per a la vida.

Els símbols religiosos i cristians a la llar. Els infants contemplen, descobreixen... i s'adonen si a casa hi ha quadres o imatges religioses que, tot i que se'ls n'haurà d'explicar el significat quan el puguin entendre, per a ells ja formaran part de la seva geografia.

Les visites a les esglésies. Quan els pares visiten alguna església o la parròquia a què pertanyen, per celebrar l'Eucaristia, també és bo i educatiu que els acompanyin els seus fills.

[...]( extret del full parroquial).

Prem per veure més contingut per a tu