Segueix-nos a les xarxes socials:

Josep Roca insta a cuinar per als al·lèrgics

Josep Roca, sommelier del triestrellat El Celler de Can Roca, va reconèixer ahir el repte que significa per als restaurants les comandes limitades per al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, però va demanar als cuiners que oblidin el seu ego i intenten satisfer tota la seva clientela. «Si cuinar és estimar i servir és cuidar, hem de fer-ho més que mai perquè cuinem per al nostre ego o els nostres clients? Tots volen gaudir de l'experiència dels nostres restaurants encara que tinguin alguna limitació», va indicar en la seva ponència a Madrid Fusión.

Ja sigui per motius fisiològics o mentals, la restricció d'aliments «ens preocupa i ens ocupa pràcticament dues hores i mitja al dia» a El Celler de Can Roca, va reconèixer el també maître, per a qui la gravetat del problema «no permet prendre en broma cap de les advertències alimentàries dels comensals», que requereixen «comprensió i delicadesa en el tracte». En aquest restaurant s'hi ofereixen dos menús, un de plats clàssics que inclou 250 ingredients i el Festival, amb 400, cosa que suposa «un ventall molt gran de possibles al·lèrgies i intoleràncies», però també rebuig per motius de religió, de cultura o fins i tot per modes.

Les dades obtingudes en les dues últimes setmanes a El Celler de Can Roca mostren que 92 persones van alertar prèviament de la seva situació, la qual cosa suposa el 5,79 per cent dels clients de l'establiment.

Prem per veure més contingut per a tu