Segueix-nos a les xarxes socials:

Els precedents, un dels molts obstacles que cal superar

En 12 partits amb l'Almeria, el Girona només n'ha pogut guanyar un, el d'aquesta Lliga a casa Si s'agafessin els resultats històrics de cada curs com si d'una eliminatòria es tractés, l'equip de Montilivi no en sortiria vencedor en cap d'elles

Els precedents, un dels molts obstacles que cal superarlof

Cada partit és un món i és per això que el futbol, a part de ser un esport ben incert i on tot pot passar, no sol fixar-se massa en el passat sinó que se centra en el present. Ara bé, de tant en tant va bé donar un cop d'ull enrere. En aquesta ocasió, i agafant el Girona-Almeria com a referència, els precedents no juguen gens a favor del conjunt català, que tot i això, a dia d'avui, té les mateixes opcions de passar ronda i és tan favorit com el quadre andalús. És innegable, però, que sempre ha sigut un rival incòmode. Una pedra al camí i un obstacle difícil, per no dir gairebé impossible, de superar.

A grans trets, els resultats ho diuen tot. Fins a dotze vegades el Girona s'ha enfrontat a l'Almeria al llarg de la seva història i només un cop l'ha aconseguit guanyar. A més, no fa pas gaire d'això. Unes setmanes enrere, a Montilivi i gràcies a un gol des del punt de penal de Cristhian Stuani (1-0). Aquesta és l'única victòria. La resta, més derrotes (8) que no pas empats (3). El balanç golejador tampoc convida gaire a l'optimisme. Són 9 dianes a favor, per 19 encaixades. La diferència és important.

Tampoc funciona el següent experiment. Agafar els enfrontaments de cada temporada, des que un i altre equip s'han vist les cares, i simular com si d'una eliminatòria de play-off es tractés. En aquest cas, el Girona mai seria capaç de superar ronda, sinó que l'Almeria es convertiria, en tots els casos, en l'equip classificat. Per començar, i sense haver de rebobinar massa, serviria de ben poc el doble enfrontament d'aquesta temporada a la Lliga regular. Malgrat haver guanyat a Montilivi (1-0), a la primera volta l'Almeria es va apuntar la victòria sense discussió (3-1) en un mal partit dels catalans, llavors entrenats encara per Juan Carlos Unzué. El curs de l'ascens a Primera (16/17) tampoc seria favorable. Empat a Montilivi (3-3) i desfeta al Juegos Mediterráneos per la mínima (1-0). Un any enrere (15/16), en què el Girona acabaria jugant la promoció i caient a la darrera ronda, tampoc. També ensopegada al camp de l'Almeria (1-0) i taules a terres catalanes (1-1). Fins a quatre cops un i altre equip es van veure les cares la temporada 12/13 i la tònica sempre va ser la mateixa. Derrotes del Girona a la lliga regular (0-1 i 2-1, aquest últim el dia que Ocón Arráiz es va empassar un clar penal i la conseqüent expulsió de Trujillo) i també a l'última eliminatòria del play-off (0-1 i 3-0). L'últim doble precedent no canvia la tònica. Data del curs 11/12, amb empat (2-2) al Juegos Mediterráneos i decepció a l'estadi (0-1).

Prem per veure més contingut per a tu