Segueix-nos a les xarxes socials:

ALICIA

Si contemplem una galeria de fotografies seves a Internet, ens adonarem que els seus cabells passen del castany al ros, i del ros al castany, sense solució de continuïtat. En alguna imatge, se li delaten unes fines clapes de cabells blancs -com fils de plastilina?- que li sorgeixen discretament just allà on les arrugues dels ulls intenten fugir cap a les orelles, mentre un serrell en diagonal, i en direcció oposada, li tapa el front.

La seva boca és difícil de descriure i d'adjectivar en un article curt com aquest, de fet és com una mena de boca amb potes, un objecte desmesurat i surrealista, que semblaria completament irreal si no confiéssim cegament en la veracitat de l'art de la fotografia.

Quan parla, i ho fa sovint, sembla que ensenyi una dentadura més nombrosa que la resta de mortals, el seu somriure és una muralla d'ivori, que faria feliç qualsevol dentista i fins i tot un traficant d'ullals d'elefant.

D'entre les dents en brollen paraules i sons, viciats amb el to àcid i agut de qui està convençut de les seves pròpies mentides. Articula arguments a velocitat de creuer, que pesca en les xarxes del populisme, de la demagògia i d'un nacionalisme centralitzador que ja comença a fer por. Quan pot assenyala amb el dit, un dit carregat amb la pólvora d'una ambició covada en els manuals de la política més conservadora i rància d'aquesta època.

En la terra fecunda de Wikipèdia, llaurada amb anys d'esforços i d'oposicions de tota mena, hi llueix una llicenciatura, un màster i nombrosos càrrecs a l'administració.

Actualment ostenta la presidència regional d'un important partit polític estatal, que segurament recollirà a Catalunya els vots de la tempesta que s'ha congriat al nostre país, sembrada acuradament amb els vents que ells mateixos van atiar quan els convingué.

Prem per veure més contingut per a tu