Segueix-nos a les xarxes socials:

Imputen dos policies que custodiaven el noi que es va penjar en una cel·la

Es tracta de l'agent que l'havia de vigilar i el caporal que estava de torn la nit en què es van produir els fets

L'agent que tenia en custòdia el ciutadà argentí que el passat mes de juliol es va penjar en una cel·la de la Policia Municipal de Girona i el caporal que estava de cap de torn la nit dels fets declararan a finals de mes davant del jutge com a imputats per un delicte d'homicidi imprudent.

Un cop la titular del Jutjat d'Instrucció número 4 els prengui declaració com a imputats, tal com va sol·licitar l'advocat de l'acusació particular, Benet Salellas, la magistrada haurà de decidir si arxiva el cas o continua el procediment amb més diligències.

Juan Pablo Torroija, de 41 anys, va ser detingut el passat 11 de juliol per la Policia de Girona acusat d'un robatori i es va penjar després a la seva cel·la. Primer, la jutge d'instrucció va decidir arxivar el cas, però l'acusació particular va recórrer a l'Audiència i aquesta va ordenar reobrir-ho, en considerar que haurien desatès "la guàrdia i custòdia" del detingut.

La jutge va prendre declaració com a testimonis a la forense que va fer l'autòpsia, els dos agents que el van detenir i que el tenien sota la seva custòdia i al caporal que estava de cap de torn. La forense va explicar que la víctima, que va morir al penjar-se amb la seva camisa a la porta de la cel·la, va morir per "penjament incomplet" i que aquesta situació és reversible si hi ha una actuació immediata. Salellas creu que hi va haver deixadesa per part dels agents.

Prem per veure més contingut per a tu