L'agent que tenia en custòdia el ciutadà argentí que el passat mes de juliol es va penjar en una cel·la de la Policia Municipal de Girona i el caporal que estava de cap de torn la nit dels fets declararan a finals de mes davant del jutge com a imputats per un delicte d'homicidi imprudent.

Un cop la titular del Jutjat d'Instrucció número 4 els prengui declaració com a imputats, tal com va sol·licitar l'advocat de l'acusació particular, Benet Salellas, la magistrada haurà de decidir si arxiva el cas o continua el procediment amb més diligències.

Juan Pablo Torroija, de 41 anys, va ser detingut el passat 11 de juliol per la Policia de Girona acusat d'un robatori i es va penjar després a la seva cel·la. Primer, la jutge d'instrucció va decidir arxivar el cas, però l'acusació particular va recórrer a l'Audiència i aquesta va ordenar reobrir-ho, en considerar que haurien desatès "la guàrdia i custòdia" del detingut.

La jutge va prendre declaració com a testimonis a la forense que va fer l'autòpsia, els dos agents que el van detenir i que el tenien sota la seva custòdia i al caporal que estava de cap de torn. La forense va explicar que la víctima, que va morir al penjar-se amb la seva camisa a la porta de la cel·la, va morir per "penjament incomplet" i que aquesta situació és reversible si hi ha una actuació immediata. Salellas creu que hi va haver deixadesa per part dels agents.